Index · · Forum (søg) · Blogs · Artikler · IRC · Billeder · Video · HWP · Spiki Thu, 11 Aug 2022 04:35 
 Seneste indlæg: [Spil] Timberborn - nick (d. 07 December 2021)
Reklamer
udgået pga smovs
Digital kabeltv på computeren (nick)
Wednesday 11-06-2008
En lille guide til digital kabeltv på computeren, og hvordan man undgår reklamerne.
Udvalget af kanaler på YouSee / TDC kabeltvs digitale kabelnet, er efterhånden blevet pænt stort. Meget af det er enten kanaler fra specielle sprogområder og filmkanaler, men der er også en del smalle kanaler. Der er f.eks. tre andre Discovery kanaler udover den almindelige Discovery Channel og Discovery HD, der er også flere forskellige musik og sports kanaler. Vigtigst af alt er der Motors TV, som er en fransk kanal der bl.a. viser DTM og Le Mans serien med engelske kommentatore, og Eurosport 2 som viser en god del af årets 24 timers løb på Le Mans. I Europa bruger man DVB-C standarten til digital tv på kabel net.

Udover DR1, DR2, TV2 og DR Update, er alle kanalerne på YouSees digitale net kodet. For at få adgang til dem skal man have et smart card, som kan give de keys der skal bruges for at dekode signalet. TDC bruger Viaccess formatet til krypteringen. Selve dekrypteringen foregår normalt i et Conditional access module (CAM), som er udformet som et PCMCIA kort (i stil med f.eks. netkort til laptops) med et slot til et smart card. Hvis man har en Selector, er Viaccess CAM'et indbygget i den, så man kun ser et slot til smart card'et.

I stedet for at købe et CAM kan man bruge et software CAM på computeren, udover at spare selve CAM'et, får man også mulighed for at bruge samme smart card på flere DVB-C samtidig. Normalt skal man ellers have ét smart card pr. DVB-C enhed, så hvis man f.eks. har to Selectorer skal man betale to gange kort afgift til TDC (pt. 199 dkk/år pr. kort)....

Nå, nok om baggrunden, vi hopper videre til hvordan det fungere i praksis og hvad der skal bruges af hardware og software. Mit setup kører på en Windows XP maskine, men principperne burde kunne overføres mere eller mindre direkte til f.eks. MythTV under Linux. Et DVB-C kort koster pt. omkring 600 dkk, men de kan nogle gange findes væsentligt billigere på f.eks. qxl.dk og ebay.co.uk (formentligt fordi det ikke er helt lige til at få det hele til at virke...). På EDBpriser.dk kan man pt. ikke søge spicifikt efter DVB-C kort, så her er et par kort man kan prøve at lede efter.Kortlæseren til smart card'et skal være af "phoenix" typen, jeg fandt en til ca. 180 dkk hos EMB, det ser ikke ud til at de har kortbrændere mere, men WB electronics' Smartmouse USB ser ud til at kunne gøre arbejdet. Min kortlæser har et serielt interface, så der er en USB -> seriel dims på, og den er heller ikke bygget ind i en fancy kasse :)

Phoenix/Smartmouse interface with a Viaccess smartcard and Seriel to usb interface

Når DVB-C kortet er installeret, kan man begynde at se de gratis kanaler der ligger på kabel nettet. Et fint program til at teste opsætningen er MyTheatre, der er en fin guide til opsætning på dvb.perch.dk/MyTheatre.php, men stop ved "Universal Viaccess CAM Emulator", for lidt senere bruger vi et andet software CAM. Man burde nu kunne se de tvkanaler der er markeret med et grønt ikon :)

For at software CAM'et kan kommunikere med smart card'et skal der ofte en card server ind imellem. NewCS kører i en DOS prompt og kræver ikke så megen konfiguration, der er også en version der kører under Linux, hvis man har mere lyst til det. Hvis man tager udgangspunkt i konfigurationsfilen newcs.xml.windows, så er de væsentligste parameter:

  • [newCSconfig] -> [readers name="Phoenix"] -> [node]: COM3 (den seriel port som kortlæseren er tilsluttet)

  • [newCSconfig] -> [radegastserver] -> [enabled]: yes

  • [newCSconfig] -> [radegastserver] -> [port]: 16000 (vælg en port der ikke bruges til andet på computeren)

  • [newCSconfig] -> [radegastserver] -> [allow] -> [hostname]: 127.0.0.1 (eller den lokale ip på computeren med software CAM'et)


Jeg har lavet en lille guide til at køre NewCS card server under linux (ligger på smovs.dk).

Mange programmer der kan dekode DVB (T/S/C) gør det gennem Multidec API'et, det er bl.a. inkluderet i MyTheatre og GB-pvr. Til at dekryptere Viaccess kan vi bruge Yankse, i MyTheatre udpakkes det bare under /Plugins/, og i GB-pvr under /MDPlugins/. Konfigurationen foregår i yankse.ini og den vigtige del ligger under "Cardserver":

  • server=127.0.0.1 - ip'en på maskinen som NewCS kører på


  • port=16000 - den port der blev skrevet ind i NewCS konfigurationen


  • enabled=1


Nu kan vi starte NewCS op med den konfigurations fil vi lavede tidligere, det kræver nok en komando i stil med c:\Programmer\newcs-1.50\win32\newcs.exe -c c:\Programmer\newcs-1.50\configs\newcs.xml.windows Det skal gerne fortælle at det har genkendt smart card'et som et Viaccess kort, og tilføje nogle keys som det ses i nedenstående screenshot.

Herefter kan MyTheatre startes og det skulle nu være muligt at se de krypterede kanaler man har købt. Generelt kan man med et YouSee smart card se de kanaler man har på det analog kabel tv, men de første par uger giver de adgang til næsten alle de digitale kanaler, så der burde være nok at kigge igennem. Hvis man højreklikker i billedet i MyTheatre og vælger "Plug-Ins" -> "YANKSE", får man et lille status vindue op som viser om Yankse får nogle gyldige koder.

MyTheatre and Yankse! Working!

Det er fint nok at man nu kan se og optage digital tv på computeren, men det bliver først rigtig smart når der bliver flyttet tilbage på tv'et. GB-pvr er et fint valg, når det hele skal virke mere tv agtigt. Som det ses på screenshotsne får man et simpelt interface op på tv'et, hvor man kan vælge hvilke programmer der skal optages osv. Selve tv guidens data hentes enten med xmltv eller fra en service som ontv.dk, på den måde ligger der altid 7-14 dages program information i computeren. Udover bare at optage de programmer man nu lige har lyst til at se, kan GB-pvr også sættes til f.eks. at optage "Troldspejlet" hver mandag eftermiddag på DR1, ret praktisk :) Endnu smartere er det dog hvis man også lægger Comskip ind, det er et lille program der scanner de mpeg2 filer der bliver optaget, og markere reklamerne. Når man så senere ser videoen i GB-pvr springes reklamerne automatisk over, helt perfekt hvis man f.eks. ser et af Discoverys time lange programmer, hvor der ofte er tre reklame pauser. Det bliver hurtigt besværligt at sidde med en mus og et keyboard foran tv'et, så det er en god investering at købe en MCE remote som er direkte understøttet i Windows og GB-pvr.
Reklamer
udgået pga smovs
   Time: 0.0037250518798828 seconds Brugere - Ny blog - Ny artikel - changelog