Index · · Forum (søg) · Blogs · Artikler · IRC · Billeder · Video · HWP · Spiki Thu, 11 Aug 2022 04:25 
 Seneste indlæg: [Spil] Timberborn - nick (d. 07 December 2021)
Reklamer
udgået pga smovs
Harddisk kasse (nkh)
Sunday 05-01-2003
Et par varme og larmende harddiske bliver forhåbentligt køligere og mere stille med denne kasse.
Kassen er lavet i 16mm spånplade, da det nu engang var hvad jeg havde stående. Der er lavet plads til at montere en 80mm blæser i fronten, med styring vha. et potentiometer bagerst i kassen. Harddisk ophænget er lavet med elastikker (2x3 pr. harddisk) der dæmper deres vibrationer.Jeg har lavet lidt tegninger i AutoCAD (Acad2k tegningen kan hentes her) :
(alle mål er i mm)

De blå cirkler viser hvor der skal bores huller (på nær hullet til blæseren i frontpladen, og hullerne til blæseren da de lettest markeres ved at bruge blæseren som skabelon). Der skal altså laves to sider (273mm x 142mm), en top og en bund (273mm x 110mm), en frontplade (110mm x 110mm) og en 'pind' (16mm x 16mm) til at afstive kassen når toppen ikke er monteret.
Den færdige konstruktion skulle gerne se nogenlunde sådan ud (eller, helst lidt pænere...) :

Nu hvor kassen er blevet samlet og harddiskene er flyttet ind i deres nye hjem er det tid til at teste opstillingen. De to harddiske jeg har brugt er fra Maxtor (et par DiamondMax Plus D740X 80GB, den ene med fluid lejer den anden med almindelige lejer).

Min test er meget lidt videnskabelig (blev spoleret af lidt for meget Cartoon Network og lidt for lidt opmærksomhed på skærmen), men den giver forhåbentlig et brugbart resultat alligevel. Alle temperature er udlæst med programmet SpeedFan (nej, det har ikke noget med det her at gøre).

Jeg satte den øverste harddisk (fra nu af kaldet 'hdd2') til at defragmentere og slukkede blæseren, efter et par timer kunne jeg aflæse følgende temperaturer:

hdd1 : 39ºc
hdd2 : 57ºc


De er altså begge blevet ret varme, nå, jeg tændte blæseren på fuld styrke og efter 13min havde jeg disse værdier:

hdd1 : 19ºc
hdd2 : 32ºc


Det ser jo meget godt ud, temperaturen er faldet henholdsvis 20ºc for den nederste harddisk og 25ºc for den øverste harddisk (som i denne test laver alt arbejdet). Samtidig er støjen har harddiskene nærmest helt forsvundet, skærmen på min laptop larmer næsten mere! Den blæser jeg har brugt et bestemt ikke en af de mest støjsvage (hvilket prisen på 40kr heller ikke antyder), men hvis den køres på ca. ¾ kraft kan den i praksis ikke høres hvilket jo er en god ting :o)
Reklamer
udgået pga smovs
   Time: 0.0017580986022949 seconds Brugere - Ny blog - Ny artikel - changelog