Index · · Forum (søg) · Blogs · Artikler · IRC · Billeder · Video · HWP · Spiki Fri, 19 Aug 2022 22:43 
 Seneste indlæg: [Spil] Timberborn - nick (d. 07 December 2021)
Reklamer
SPO versionskontrol
Forum: Generelt
#1 - brian - Monday 24-05-2010 kl. 11:53
brianEn lille(?) tråd om valg og brug af versionskontrol på spo. I juli 2008 blev versionskontrol generelt efterspurgt som endlösung for lav hackeraktivitet på spo. Til min egen overraskelse tog jeg det hurtigt op med et basalt svn repo og brugte specielt lang tid på at skrive spo-rettet tutorial fra grunden - læs: det er ikke copy-paste fra et eller andet sted.
Resultatet af ovenstående er velkendt.

Så lad os kigge fremad.

Gml SVN Struktur
Der er blevet argumenteret for at svn systemet (jeg lavede?) var for omstændeligt, ikke mindst fordi alting lå på forskellige servere. Jeg er ikke helt enig og mener det skyldes misforståelser/-kommunikation.

Et projekt har typisk udvikling og release. Mange har/bør have test, altså et sted at lave standardiserede og custom tests for regression osv. Vi er spo, så lad os stryge test. Til gengæld bruger vi selv vores produkt så vi kan vælge at have et install eller bare kopiere seneste release/udvikling der virker.

Jeg tror at nick blev frustreret over han ikke bare kunne commite direkte til det færdige produkt? Min pointe: Nick har sit eget udviklingsmiljø. Derfor behøver han ikke gå over den branch jeg lavede til ham og han kan (bør) commite direkte til trunk. I samme tråd skal alle 'sikre' commits i spo da bare direkte i trunk.

Grunden til jeg oprettede branches til de 4(?) kodehatte var at sikre alle havde et ordentligt udviklingsmiljø - noget jeg havde en klar opfattelse af var et problem.

Men trunk er jo heller ikke direkte på spo? Nej, det er det ikke. Til gengæld er det lige en sidste mulighed for at kigge om ting nu også spiller og det er altså ikke mere end en enkel ftp derover (så længe vi stadig har surftown). Hvis vi virkelig mener at spobrugere skal leve i vores semisandkasse, så er det ikke mere end et lille script der automatisk ftp'er trunk ved commits eller evt et fast tidspunkt på dagen..

Releases (tags) er for så vidt ikke nødvendige - jeg syntes bare det kunne være en sjov ting at have og de 'koster' jo ikke noget.

Fremtidig Versionskontrol
Da det blev taget op virkede det som om folk kendte (til) svn. Da det åbenbart ikke hjalp på situationen vil jeg foreslå git. Fordele og ulemper må I selv slå op hvis ikke I kender til dem. Jeg vil fremhæve at det er distribueret, dvs vi behøver ikke have en central server, laaangt bedre/venligere til at håndtere branches, hurtigt og stabilt.

Kåre har foreslået github som en måde at dele ændringer og en lukket konto der er jeg fortaler for.

--edit: Ved nærmere eftertanke er 12$ om måneden også en slags penge hvis der nu (som før) ikke kommer noget ud af det. Vi kan sætte git op på en server, evt min hvor det kører fint i forvejen.
ændret: Monday, May 24, 2010 kl. 14:06
#2 - nick - Monday 24-05-2010 kl. 14:05
nickDer er et problem i at SPO ligger hos Surftown og udviklingen ligget et andet sted, jeg støder ofte ind i problemer hvor noget jeg laver virker på min egen server / på Brians server men ikke på Surftown... Så længe tingene er skilt ad synes jeg ikke vi automatisk skal overfører commits til Surftown. Eller, det skal i hvert fald ske på en måde så resultatet ses med det samme og opdateringen hurtigt kan kaldes tilbage.

Jeg synes da vi skal prøve igen, men jeg synes stadig kun det giver mening for mig hvis der også er andre der bruger det... Vi kunne måske lægge logs et sted på SPO så alle kan læse og kommenterer på de ændringer der sker? Så er det ikke kun kodehattene der har glæde af systemet og andre får måske også en bedre ide om hvad der bliver ændret og kan komme med forslag til nye funktioner/rettelser?
#3 - Kare1234 - Tuesday 25-05-2010 kl. 11:29
Kare1234Som Nicolai skriver må det væsentlige må være, om
"folk" gider deltage i udviklingen af spo. Jeg mener, at dette vil fungerer bedst hvis vi har en
eller anden form for versionsstyring som Nicolai
kan lide at bruge. Det er nu en gang ham der udvikler
mest på spo. Så må vi andre finde os i det, men jeg
tror ikke at jeg (for at tage et eksempel) kan bidrage
med ret meget hvis koden ikke er under versionkontrol.
Du skal vaere logget ind og godkendt for at kunne skrive en kommentar
Reklamer
   Time: 0.01863694190979 seconds Brugere - Ny blog - Ny artikel - changelog