Index · · Forum (søg) · Blogs · Artikler · IRC · Billeder · Video · HWP · Spiki Mon, 1 Mar 2021 13:37 
 Seneste indlæg: [Generelt] Brian er kommet med! - brian (d. 11 October 2020)
Reklamer
Ny email? - nick - Tuesday 04-03-2008 kl. 21:36link til denne blog
nickJeg har fået bikset et lille script sammen som tjekker en Gmail konto for nye emails, og tænder en LED på computeren hvis det er tilfældet. Det er lavet til ThinkPads med ThinkLight (en hvid LED der sidder over skærmen og bruges som tastaturlys, tændes med [Fn] + [PgUp]). Det kan sikkert også bruges på andre laptops/computere hvor man kan styre LED'erne. Scriptet kan også sættes til at sende til com porten så man kan styre en Arduino. Nå ja, og så virker det formentligt kun under linux, med mindre man har installeret perl og noget bash script ting. Vær opmærksom på at dit Gmail password nu ligger ukrypteret i en fil frit tilgængeligt på din computer, det kan sikkert krypteres men det kan jeg ikke lige overskue :o)

Scriptet kan selvfølgelig gemmes næsten hvor som helst på maskinen, men i det her eksempel ligger det i filen checkmail (som gøres eksekverbar) i /home/brugernavn/bash/ Derudover bruges underbiblioteket /home/brugernavn/bash/tmp/ til at gemme den fil vi henter fra Gmail.

-----------------------------------------------
#!/bin/bash
# Vi blinker thinklight når der er nye emails

# Vi ser om der er nye emails
rm /home/brugernavn/bash/tmp/atom
wget --no-check-certificate -q -P/home/brugernavn/bash/tmp/ https://gmail-brugernavn:gmail-password@mail.google.com/mail/feed/atom
email=`perl -ne 'while(/author/g){++$count}; print "$count\n"' /home/brugernavn/bash/tmp/atom`
echo $email
if [ -n "$email" ]; then
email=$email
echo "Der er nye emails"
echo on | sudo tee /proc/acpi/ibm/light
else
echo "Der er ingen nye emails"
email=0
echo off | sudo tee /proc/acpi/ibm/light
fi
-----------------------------------------------

Herefter startes scriptet med komandoen sudo watch --interval=30 ./checkmail &> /dev/null & som sørger for at køre scriptet hvert halve minut.
OpenXML - nick - Tuesday 25-09-2007 kl. 14:55link til denne blog
nickDet er sikkert et glimrende format, hvis bare det var understøttet...

I formiddags lavede jeg og min gruppe en lille PowerPoint ting i Office2007. Uden at tænke vidre over det, gemte Office2007 præsentationen i OpenXML formatet. Det opdagede jeg så først da jeg kom hjem og lige ville printe filen ud.

Jeg kører OpenOffice på begge maskinerne, og selvom den normalt spiser Microsofts fomater, så ville den ikke kendes ved min *.pptx fil. Efter lidt søninger nåede jeg frem til at Novell havde lavet en OpenXML oversætter til deres egen version af OpenOffice, men desværre kan den kun klare Word (*.docx) filer. Argh!

Efter lidt flere søninger fandt jeg nogle plugins til tidligere versioner af Office pakken, som skulle kunne åbne OpenXML dokumenter.

Næste problem var så at jeg ikke havde lyst til at installere en gammel version af MS Office her på maskinen. Så for at printe min fil ud (syv sider..) har jeg nu 1) Installeret Windows XP på en virtuel maskine i VMware, 2) Installeret en gammel version af MS Office på den, 3) Installeret OpenXML/ODF Translator Add-ins for Office....

Jeg ville jo bare printe en PowerPoint præsentation ud.....
Historie... - nick - Tuesday 06-03-2007 kl. 01:14link til denne blog
nick..og så alligevel ikke længere tilbage i tiden, end at jeg selv kan huske lidt af det. Politiken har henover weekenden kørt en række artikler om Peter Øvig Knudsens kommende bog om Blekingegadebanden. De lægger ud med en lille indledning, og følger op med tre (1, 2 & 3) længere artikler. Det er spændende og lettere skræmmende læsning, om en gruppe hvis aktioner var langt mere omfattende end jeg nogensinde havde forestillet mig....
Forår! - nick - Saturday 22-04-2006 kl. 11:39link til denne blog
nickSikke en fantastisk opfindelse! Der er ikke ret meget der er bedre end at sidde og daske i solen (og skrive på spo samtidig).
De(t) er efter mig.... - nick - Wednesday 01-02-2006 kl. 15:59link til denne blog
nickJeg holdt tidligt fri i dag, så kl lidt over tre tog jeg med metroen og s-toget ind til hovedbanen. Efter at have brugt umindelige tider i køen på DSB's billetkontor fik jeg endeligt lov til at kaste penge efter et alle zoners månedskort (for det er trods alt lettere at køre med tog, end at bruge en halv time hver dag på at lede efter en parkeringsplads på Nørrebro). Nå, det er så ca. på dette tidspunkt at det her sker: Brand bremser S-togtrafikken... Fantastisk... Har de(t) bare stået og ventet på at jeg kastede penge efter offentlige transportmidler, for så derefter at spolere det hele? Jeg føler mig forfulgt! Nå, jeg fik da trods alt en udflugt til Glostrup (med tog), Ishøj (med bus) og en hyggelig gåtur i Solrød for mine penge.
Salt - nick - Friday 27-01-2006 kl. 07:05link til denne blog
nickIfølge TV Avisen er der årligt 2000 danskere der dør fordi de spiser for meget salt. Hvis man kombinere den nyhed, med nyheden om at der er mangel på vejsalt, så må der være potentiale for at slå to fluer med ét smæk! Jeg tror jeg skriver til fødevare- og trafikministeren med det samme (evt. også til Fogh med et forslag om at sammenlægge de to ministerier).
Darling og Ladyman!? - nick - Monday 23-05-2005 kl. 14:34link til denne blog
nickDen engelske transport minister, Mr. Darling, har ansat en ny minister for vejsikkerhed, Mr. Ladyman. Darling og Ladyman!? Hvad tror de det er, Blackadder?
Kammertonen plz - nick - Monday 31-01-2005 kl. 14:54link til denne blog
Universal Music - nick - Thursday 11-11-2004 kl. 15:27link til denne blog
nickROX!

Da jeg i sidste uge modtog den Weezer - Video Capture Device DVD, som jeg havde bestilt hos play.com, startede jeg med at kontrolere om den var fra det fejlbehæftede parti som nævnes på =w=.com (søg evt. efter denne nyhed "*08/17/04 can you un-lazy that one?*"). Det er ikke nogle store fejl, men da Karl Koch skrev at det lokale Universal Music kontor ville tage sig af at bytte DVD'erne tænke jeg at det måtte forsøges.
d. 8/11 (mandag) kl 15:34 skrev jeg så til den emailadresse som Universal Music reklamere med på forsiden (frontdesk...). Da der imidlertid ikke var kommet svar om aftenen dagen efter mente jeg at det ville være på sin plads at prøve at skrive direkte til nogle af deres medarbejdere. d. 9/11 (tirsdag) kl 18:02 (de har så haft hele tirsdagen til at svare på min første mail) fwd'ede jeg så min mail til deres "Head Of Local", Philip Lundsgaard. Samme aften kl 18:58 henviste han mig så til deres "Sales Director", Henrik Sjøgren. Som sagt, så gjort, jeg sendte min mail vidre til Henrik, og vupti, endeligt så det ud til at jeg havde ramt den rigtige person. d. 10/11 (onsdag) kl 08:14 skrev han således at de havde bestilt en ny DVD og at Therese Waltersdorff ville kontakte mig når de havde den. Det var naturligvis en glædelig besked, men da leverings tiden på ting der skal bestilles hjem af pladeselskaberne før har skulle måles i måneder, regnede jeg ikke med at høre mere forløbigt (prøv f.eks. at bestille en vinyl plade hos Fredgaard i Lyngby..). Stor var overraskelsen således da jeg, idag (torsdag) kl 14:20, modtog en mail fra Therese hvori hun skrev at de nu havde DVD'en klar. Kl 15:33 takkede jeg og sendte min adresse tilbage (de insisterede på at sende den, så det kunne jeg jo ikke afslå), og kl 15:42 bekræftede Therese så at hun ville sende skiven i dag.
Som Martin ville ha' sagt, endnu en sejr for den lille forbruger!
Måske er pladeselskaberne slet ikke så onde som jeg troede :o) Universal Music yder en fin service og Sony Music laver igen rigtige CD'ere og ikke bare beer coasters der ligner CD'ere. Hvad bliver det næste mon, ærlige brugtvognsforhandlere? kiosker der betaler moms?.. Det er en skræmmende verden...
Nye ordsprog - nick - Saturday 23-10-2004 kl. 18:06link til denne blog
nickman skal ikke græde over maden... det bliver den bare mere salt af
Bilradio terror part 2 - nick - Tuesday 10-08-2004 kl. 21:15link til denne blog
nickJeg tror Jimmy skal være glad for at han ikke kører rundt og hører N&J i Iran...

Piskeslag for at spille højt på bilradio
Startsiden - nick - Wednesday 07-07-2004 kl. 21:17link til denne blog
nickJeg har prøvet at opdatere startsiden lidt. Hvis du gerne vil beholde den gamle startside så peg din browser hen på: start-old.asp

Du kan stadig bruge baggrundsbillede på din startside. Nu fylder det hele siden og ikke kun midten som før. For at sætte et baggrundsbillede skal du klikke på Opdater info i bunden af siden. Billedet du bruger skal ligge et sted på nettet, og der kan være lidt problemer hvis der er sære tegn i url'en. Her er et par eksempler på billeder der virker: ex%20sparks%201.jpg og mplogo_art.gif
Biltyve.. - nick - Monday 29-03-2004 kl. 12:20link til denne blog
nicksux, men når de er dumme er de sku' meget sjove.

Fiat Uno Turbo ie stjålet

Det er forøvrigt en ret fin bil, så det er ekstra godt at den er kommet tilbage igen Bilgalleri.dk.
Beetlebum - nick - Saturday 27-03-2004 kl. 03:38link til denne blog
nick....genialt...
Netradio - nick - Monday 26-01-2004 kl. 16:36link til denne blog
nickHvor er det dejligt at man i ro og mag kan sidde og lytte til de interviews som man gik glip af pga. manglende overblik over radioprogrammerne. F.eks. kan man hører interviews med Kashmir i Kronsj og Nicolas Kiesa i samme program. Tilmed er kvaliteten helt fin.
Glædelig Jul! - nick - Tuesday 23-12-2003 kl. 13:52link til denne blog
nickNu mangler vi bare lidt sne...
jaaa - nick - Sunday 14-12-2003 kl. 11:59link til denne blog
nickDet vil være fedt hvis Frederik får en søn der kommer til at hedde Pong... Så kan vi endeligt få en Kong Pong.
Der ER druk hos Troels i aften - nick - Friday 12-12-2003 kl. 17:38link til denne blog
nickDer ER druk hos Troels i aften, men ikke hos LondonFars og Kvajli! :D
Jeg er glad for... - nick - Saturday 22-11-2003 kl. 01:14link til denne blog
nick... at jeg har en personlig tv guide der ringer til mig kl 03:02 og fortaeller mig at der er Vampyrernes nat paa TCM.... Det er service!
Sony PSP - nick - Wednesday 05-11-2003 kl. 16:09link til denne blog
nickDet maa jeg nok sige, den ser da ret cool ud (godt nok er det sikkert stadig en mockup prototype, men aligevel). Der ligger et billede her hos gizmodo og de har ogsaa lidt info (og links) paa denne side.

4.5" widescreen skaerm i en oploesning paa 480x272, indbygget WiFi og et lagermedie p?1.8GB er naesten for godt til at vaere sandt.
Billeder - nick - Wednesday 20-08-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickJeg har fået lagt et par billeder op på min side nk-h.dk/pictures, dels fra Colombo og dels fra Trincomalee der ligger på den nord-østlige side af øen. Det er kun et års tid siden vejen til Trincomalee blev åbnet igen, og militæret passer godt på byen der har en stor naturhavn (den nord-østlige del har gennerelt været Tamilsk og vejen op til Trincomalee har været lukket i 20 år). Derfor blev det heller ikke til nogle billeder af Fort Fredderik, da det nu er en militærlejer og en fyr med en ak47 mente ikke at vi skulle tage billeder der...

Vi tager til Maldiverne senere i aften, så jeg når nok ikke at uploade mere før jeg er tilbage i Colombo (søndag).
ved destinationen - nick - Wednesday 30-07-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickSå nåede jeg frem, og har også nået at sove et par gange (ahh).. Emiraterne stillede med en 777-300 som er indrettet ligesom A3xx serien, så der var dejligt meget plads til knæene på den sidste del af turen. Jeg sidder nu med en varm kop kaffe og har udsigt til at nogle folk forsøger at bygge en swimmingpool oven på en tre etagers parkeringskælder, ret hyggeligt :o)

ps. jeg er ligenu connected med 26.4 Kbps, så jeg forsøger at holde fil størrelsen nede på billederne.
ps. - nick - Monday 28-07-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickder ligger en mand og sover unden den sofa jeg sidder i... nok ikke nogen dårlig ide..
KLM - Forever Delayed - nick - Monday 28-07-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickja, så nåede jeg da til Dubai (hvor deres trådløsenetværk er gratis.. måtte betale nogle kr for at bruge det i CPH). Nå, men, begge de KLM fly jeg har været med i dag har været forsinkede, ret fantastisk. Også fantastisk at de ikke har gjort noget ved kabineindretningen i deres 747-400, den lignede meget den luftwaffe havde i begyndelsen af 90'erne, komplet med manglende afdækning over lamperne i loftet og gabende huller mellem plast og aluminium. Den sidste del af turen (Dubai - Colombo) skal jeg flyve med Erimiraterne (eller evt. Lankanair, de kører noget codeshare) og de bruger normalt nogle fine Airbus A3xx, så det bliver forhåbenligt mere behageligt. Nå, min computer er vidst ved at gå død for strøm igen (radioen i netkortet sluger en hel del). Jeg må finde på noget at lave de næste 2 timer (skal vidst flyve 02:50, og kl er nu her 0:38)...
CPH... - nick - Monday 28-07-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickhmm.... skulle flyve 10:05, da min far havde et møde kl 9 blev jeg sat af i lufthavnen kl 7:50. Det tager så en time(!) før jeg er blevet checket ind (hvorfor tror folk at de kan medbringe en en meter lang kasse med frostvare som håndbagage? og hvorfor begynder man at pakke om foran check ind skranken når man får atvide at man har overvægt? (det havde jeg så også, men det så de igennem fingre med "denne gang", yeah right...)).

Nå, får købt lidt ind og vader over for at se hvilken gate KL1126 skal afgå fra. Men der står ingen gate, tilgengæld står der nu at flyet er forsinket og først afgår kl 10:45 (forventet...). Nå, men hvis jeg bare når flyet til Dubai kl 13:45 i Amsterdam så er jeg glad... Så kan jeg da side her og bruge CPH's trådløse net så længe...
Kiesa til Minardi - nick - Sunday 20-07-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickMinardis Justin Wilson skifter til Jaguar, og Nicolas Kiesa kører Formel 1 for Minardi. Det er jo for fedt!
FIFA... - nick - Sunday 13-07-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickJeg har bikset er regneark sammen til FIFA turneringen, og skrevet en lille anvisning i hvordan det bruges i denne artikel. Jeg håber det giver mening og at det bare er lidt lettere at bruge end det var at lave....
Troværdighed.. - nick - Saturday 28-06-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickFinn Morsing der tidligere har været ansat hos Microsoft skriver i en artikelberlingske.dk at hvis der i Linux distro'erne er blevet kopieret kode fra den oprindelige Unix kode så rissikere brugerene (firmaer og privatpersoner) åbenbart at stå som hælere. Hvordan man ikke kan være i god tro når man som firma lægger mange penge hos f.eks. IBM, HP eller SUN, eller når man som privat bruger henter software efter at have læst GNU'en er mig en gåde. Finn Morsing advare tilmed mod at indkøbe Linux systemer... Han slutter af med denne linie "Det borger ikke for troværdighed", nej, det gør artiklen vidst heller ikke...

Heldigvis er der folk der gør noget, desvære bliver det vel højest til en rettelse på et par linier bagerst i avisen.. Sslug skriver til Berlingske.
Opvask.. - nick - Thursday 26-06-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickopvask.. hvorfor lige op?.. jeg vasker altid nedad.. mest fordi vasken oftest er placeret nede i forhold til mit hoved.. det burde hedde nedvask..
Wasabi - nick - Wednesday 25-06-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickJean Reno som golf ninja i noget der minder om en mindre plat version af Taxi uden biljagter... ganske underholdende :)

ps. Luc Besson holder!
God service - nick - Saturday 21-06-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickJeg forudbestilte for et stykke tid siden det nye Manics album hos cdwow.com. I går aftes ville jeg lige se hvornår den bliver udgivet og der ser jeg så at der også kommet en Digipack version, den er naturligvis federe så kl 03:11 skriver jeg så en mail til dem og spørger om de kan ændre min ordre. Kl 03:37 skriver de så tilbage at de har annulleret min første ordre og beder mig så om at bestille den anden cd istedet. Dejligt at se et firma der svare på spørgsmål på 26min fredag nat, det kunne mange danske firmaer lære noget af :o)
Travl weekend - nick - Thursday 12-06-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickTom Kristensen har placeret Bentley #7 på pole position i Le Mans (2,2 sek. hurtigere end den anden Bentley), Jan Magnussens Audi #5 starter som nr 5 og John Nielsens og Casper Elgaards DBA-Zytek #26 starter som nr 16 (men hurtigst i deres klasse, 2 sek. hurtigere end Lola-MG'en på 17. pladsen). TV2 og Zulu sender sammen alle 24 timer (og lidt før og efter). Derudover kørers der Formel 1 i Canada søndag aften (praktisk nok efter løbet i Le Mans er slut), med tidskørsler fredag og lørdag aften. Tidskørslerne vises på Viasat Sport og selve Formel 1 løbet sendes på 3+.


Jeg kan anbefale at lytte lidt til Radio Le Mans i løbet af weekenden, de har nogle udemærkede kommentatore og en masse inteviews med lidt musik imellem. Der ligger et direkte link her www.nk-h.dk/lm.


Hvis i har lyst til at se noget race kan i bare komme forbi, jeg sidder nok aligevel enten foran tv'et, eller med computeren og webradio i haven :o)
Murry Walker - nick - Saturday 07-06-2003 kl. 22:00link til denne blog
nick"If that isn't a lap record, I'll eat the hat I don't normally wear."Der er ikke langt mellem at være gal og genial..
Tåber... - nick - Wednesday 21-05-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickMan skal åbenbart være mere end almindelig dum for at få lov til at arbejde i ComputerCity. Jeg skulle som før nævnt bare have nogle nye TrackPoint caps da den der sidder på min TP560x efterhånden er blevet slidt og dermed glat. Nå, men, jeg prøver først ComputerCity i Hundige, men den er midlertidigt lukket pga. brand så jeg kører til Glostrup. Efter at have ventet i et pænt stykke tid ved deres service kasse kommer der endeligt en person der er villig til at lytte til min forespørgelsel. Jeg forklare ham hvad jeg skal bruge, han kigger underligt på mig og siger "jamen, vi sælger slet ikke IBM computere". Jeg kigger underligt på ham og spørger "hvorfor har i så et stort skilt hvor jeres logo er øverst, nedeunder det er der et stort blåt IBM logo, og nederst står der 'Bærebar PC'?". Han kigger igen underligt på mig og siger "vis mig lige hvor du ser det". Jeg får ham så til at gå 2 meter frem og peger op på skiltet. Han udbryder "Jamen, det er fordi vi engang har solgt IBM computere, nu sælger vi deres skærme!". Godt så, jeg spørger så om hvad han ville gøre hvis jeg nu inden for de sidste to år havde købt en ThinkPad hos dem og nu stod og manglede en TrackPoint cap, hans svar er noget i stil med "De der TrackPoint caps er jo så billige at det ikke vil kunne betale sig at vi skal have en person til at ringe til IBM for at bestille dem". Mit sidste spørgemål bliver så om der så ikke er andre i Glostrup der sælger ThinkPads, og her kommer der prompte et svar "Zitech!", da jeg ikke er så godt kendt i Glostrup spørger jeg naturligvis om kan kan give en nærmere forklaring af hvor det ligger. Joo, det kan han da godt "Falkoner Allé". Her giver jeg så endeligt op, går ud af butikken, kører hjem, og omlidt bestiller jeg dem så hos IBM for 28,75dkk. Jeg skal så nok vente et par uger på at posten får dem fragtet fra USA til Danmark, men det går nok…
Altså.. - nick - Wednesday 21-05-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickMeningen kan læses i forummet (hvor spørgsmål høre hjemme).
Nå, nu vil jeg forsøge at finde ud af hvor man køber sliddele til en computer.. Kan man få en ekstre slidstærk trackpoint hætte?
Non-error version - nick - Wednesday 21-05-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickNu skulle det virke uden fejl på startsiden.
Jeg har dog ikke fået lavet selve blogsiden og skrivesiden så pæn, men det kommer nok.
Perfekt - nick - Wednesday 21-05-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickDet ser jo ud til at virke ganske godt.
Den giver godtnok en server fejl på startsiden, men hvad, det overlever vi nok...
sovs - nick - Wednesday 21-05-2003 kl. 22:00link til denne blog
nicksovse smovs
siodj - nick - Wednesday 21-05-2003 kl. 22:00link til denne blog
nicksdkjfnldsnfewqp fjewq fewq f
ewq
smovsd xjo o j - nick - Wednesday 21-05-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickdsfobsf
sfa
dsbfsaf
sasafdsa
yeah3 - nick - Wednesday 21-05-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickfan
tas
tiskio33
endnu en lille test - nick - Wednesday 21-05-2003 kl. 22:00link til denne blog
nicker det ikke bare vildt?
Test - nick - Tuesday 20-05-2003 kl. 22:00link til denne blog
nickvirker det mon?
Reklamer
udgået pga. smovs
   Time: 0.011151075363159 seconds Brugere - Ny blog - Ny artikel - changelog